caga tio reagrupament robotica experiments

cicle superior

14/02/2018
Projecte videojoc científic

Els alumnes de cinquè durant aquest segon trimestre hem començat a preparar el nostre videojoc i conte audiovisual. Hem escollit fer-lo sobre la científica catalana Josefina Castellví que va ser directora de la primera base Antàrtica Espanyola entre els anys 1989 i 1993.
En aquest moment ens estem informant sobre la vida de la nostra protagonista i per aquest motiu, ens estem tornant experts sobre l'Antàrtida. Per saber més coses sobre la vida a l'Antàrtida i la feina que s'hi fa, el passat dimarts 6 de febrer vam poder gaudir d'una xerrada a càrrec de Fede López. A més, com que ens va semblar que els que ens explicaria era molt interessant vam decidir convidar als nostres companys de sisè.
En Fede és tècnic a la Base Antàrtica Espanyola (BAE) "Juan Carlos I", gestionada pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i va fer la seva primera campanya a aquest continent l'any 2007. Ell és tècnic d'operacions marítimes i seguretat a la base i s'encarrega, entre d'altres tasques, del transport i recolzament per mar dels projectes científics que es duen a la base; de formar a la resta de tècnics en els protocols de seguretat i contra incendis de la base; col·labora amb el desplaçament de científics per la glacera amb moto de neu...
La xerrada va ser molt interessant i el Fede ens va donar molta informació sobre l'Antàrtida, la vida en aquest continent de gel i éssers vius que hi podem trobar. A més, vam poder fer-li preguntes sobre tot el que ens interessava.
Va ser una tarda molt interessant i plena d'aprenentatges.
Volem donar-li les gràcies a la família Mercader per ajudar-nos a contactar amb el Sr. López i al Fede per les explicacions que ens va fer i tots els dubtes que ens va resoldre.